"Бездіяльність міжнародної спільноти і ФІФА означає фактичну підтримку російської агресії": В Україні відреагували на участь путінських "іхтамнєтов" в охороні ЧС з футболу

Козаки, які брали участь в бойових діях в Україні та Сирії, задіяні в патрулюванні вулиць, фан-зон та місць базування спортсменів в Росії під час проведення Чемпіонату світу з футболу.

В заходах, приурочених до ЧС-2018, задіяно понад 800 козаків з щонайменше шести загонів, - передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

За даними журналістів, як мінімум 19 учасників цих формувань брали участь в бойових діях на боці бойовиків на українському Донбасі чи в якості військових контрактників в Сирії на боці урядової армії, - це вдалося встановити завдяки свідченням близьких, друзів і родичів загиблих козаків.

Варто зауважити, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прокоментував цю інформацію і заявив про неприпустимість використання парамілітарних угруповань під час Чемпіонату світу з футболу в РФ. На його думку, використання козаків є свідченням нездатності Кремля забезпечити порядок силами держорганів, а бездіяльність міжнародної спільноти і ФІФА в даному питанні означає фактичну підтримку російської агресії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...