І тут не обійшлося без Кремля: Саудівська Аравія погрожує війною Катару

Саудівська Аравія заявила про готовність провести "військову акцію" проти Катару, в разі якщо він отримає від Росії зенітні ракетні системи С-400.

Про це повідомляє французька газета Le Monde, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією видання, саудівський король Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд недавно направив в Париж послання, в якому звернувся з проханням до президента Франції Еммануел Макрона чинити тиск на Катар для того, щоб перешкодити придбанню російських ЗРС С-400. У посланні, зокрема, висловлюється готовність провести "військову акцію" щодо Катару, якщо він придбає ці комплекси.

"У такій ситуації королівство (Саудівська Аравія) буде готове вжити всіх необхідних заходів для ліквідації цієї оборонної системи, в тому числі і шляхом військової акції", - цитує Le Monde витяги з послання саудівського короля.

Відзначається, що про намір придбати російські ЗРС С-400 в січні цього року говорив посол Катару в Москві Фахд бін Мухаммед аль-Аттийя.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...