"Я дуже рідко забирала свого сина цілим": У столичному дитсадку розгорівся скандал

​У Києві мама вихованця дитячого садка №225 заявила, що там її дитини довели до неврозу.

Олена Кравцова віддала свого сина Даню в садок в 2015 році. Спочатку малюку там подобалося, але скоро, за словами жінки, вона почала помічати зміни в поведінці дитини, передають Патріоти України.

"Я дуже рідко забирала свого сина цілим. Постійно були травми, укуси, подряпини. Одного разу у Дані був навіть больовий шок, піднялася температура. У нього було 10 укусів. У садку сказали, що його покусав хлопчик. Іншим разом я забрала сина з опухлої червоною щокою. А вихователь так і не відповіла мені, що сталося з дитиною", - розповіла мати малюка.

Також вона зазначила, що син почав їй скаржитися на побої від вихователів, а одного разу вона і сама бачила, як шльопають іншу дитину.

У Дані Кравцова, за словами його матері, почалися нічні судоми, він почав погано спати, став замкнутим і агресивним. Сім'я прийняла рішення переводити його в інший садок, однак сталася річ, після якої мамі довелося звертатися в поліцію.
В кінці 2017 року Кравцова прийшла забирати сина з садка і виявила у нього травму голови. Дитину нібито побила іграшкою по голові дівчинка, але до медсестри його НЕ відвели. Вихователька сказала, що під час інциденту була зайнята посадкою клумби. Після діагностики лікарі встановили у хлопчика забій м'яких тканин.
З районного управління освітою на звернення Олени Кравцової відповіли, що створили комісію і провели розслідування. Було встановлено, що травму малюк отримав через суперечку за іграшку з дівчинкою, з якою вони разом ходять в сад.
"У той день Данило і Камілла іграшку не поділили, і дівчинка вдарила його маленькою зеленою черепашкою. Це хлопчик підтвердив, коли його запитали на засіданні комісії в присутності мам обох дітей. Вихователь сказала Каміллі, що так робити не можна, а Данила пожаліла", - пояснили в управлінні освіти Солом'янського району.

Також там зазначили, що після інциденту дитина сказала виховательці, що у нього нічого не болить.
У поліції на звернення Олени Кравцової відповіли, що не можуть завести справу за фактом недбалості вихователя.
"Зараз дитині не можуть поставити діагноз. Кажуть, у нього невроз, під питанням епілепсія, порушення сну. Ми проходимо курс лікування, ходимо на уколи", - розповіла Кравцова.

Також вона заявила, що перевела сина в інший садок і він ходить туди з задоволенням. Однак негативні спогади від попереднього у малюка ще залишилися. "Нещодавно ми проходили повз старого садка. І дитина сказала: "Мама, це - поганий садок. Мене там убивали, але я впорався, мене неможливо вбити", - розповіла Олена.

Відзначається також, що журналістам, які прийшли з'ясувати точку зору адміністрації дитсадка, директор спочатку заперечувала, що хлопчика вдарили не в присутності виховательки. Вона, за словами директора, не садила в цей час клумбу, а доглядала за дітьми і була свідком інциденту.

У стані дитини педагоги звинувачують розлучення батьків. Хоча, за словами мами, розлучення було мирним, а батько сина провідує і відносини у них нормальні. У слова дитини про те, що в садку його "хотіли вбити" педагоги, звичайно ж, не вірять. Мовляв, Даня такого сказати не міг, оскільки все ще "погано розмовляє".

Джерело: 44.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...