Як розвалюється Росія: Падінням режиму Путіна не обійдеться, - Казарін

Сучасна Росія позбавляє себе майбутнього через те, що забороняє самостійно думати власним громадянам і виключає виникнення масштабних акцій протесту, подібних українському Майдану.

Така інертність російського суспільства може привести до того, що країна розпадеться, як і СРСР, оскільки ніхто не захоче виходити на підтримку її єдності, написав журналіст Павло Казарін на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

«В России любят говорить о том, что россияне ни на какой „майдан“ не пойдут. И именно эта фраза звучит как приговор стране. Потому что в Кремле так и не поняли суть Майдана. Он не был революцией в классическом смысле — когда толпа сносит институты подчистую и затем начинает формировать все с нуля. Майдан был восстанием против Януковича, которое, в итоге, закончилось ротацией элит. При этом само государство устояло, а изменилась лишь архитектура внутренних взаимосвязей. По сути, Майдан — это доведенный до экстремума запрос на эволюцию. И единственная альтернатива ему — это тотальный слом системы»,— пояснює він.

Казарін підкреслив, що сучасна Росія, при всій своїй зовнішній монументальній стабільності, є країною, в якій з кожним днем лише накопичуються внутрішні виклики. Головними з них він називає конфлікт між регіонами і центром, між різними групами впливу, між людьми з оточення президента країни-агресора Володимира Путіна (за доступ до бюджетних потоків).
Крім того, серйозною проблемою Російської Федерації, підкреслює Казарін, є її прихильність до вартості нафти. Адже Москва буде володіти «фінансовим вогнегасником» тільки у разі зростання цін на енергоносії. В іншому ж випадку вона виявиться в тупиковому становищі, яке, до того ж, посилиться настроями мас.

«Москва собственноручно лишила своих граждан права на субъектность. Забрав у них выборы, заморозив политическую систему, объявив любую несанкционированную властями активность преступлением. Людей попросту отучили объединяться ради защиты того, во что они верят, внушив им, что „тем, кто наверху — лучше знать“. Кремль шел на все это из страха перед „майданом“, который может потребовать перемен. Но угроза государству исходит не только от улицы — ее вполне способны нести обстоятельства», — пише журналіст.

Такими обставинами він називає внутрішні протиріччя і знос вичерпуючої себе державної системи, що і сталося 27 років тому з СРСР. За словами Казаріна, якщо населення держави активне, то здатне перешкодити гіршим сценаріям. Однак воно буде байдуже спостерігати за тим, що відбувається, якщо будь-яку пасіонарність в ньому пригнічують кийками на рівні інстинктів.

«В 1991 году именно это привело к тому, что распад Союза был похож на кабинетную игру — за пределами крупных городов улицы кишели очередями, а не митингами. Да, в России не будет майдана. Ни того, что с рассерженными горожанами на „болотной“. Ни того, что с шахтерами, перекрывающими дороги. Но только ничего утешительного для Кремля в этом нет. Если вы отучаете своих граждан иметь собственную точку зрения, то не ждите, что они ее проявят в критический момент. Потому что в этом случае они не станут выходить и для того, чтобы защитить страну от нового 1991-го. Мы это все уже проходили», — попередив росіян Казарін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...