Якщо реформи так триватимуть: Всесвітній банк спрогнозував, коли Україна зможе наздогнати Польщу і коли Німеччину з Великобританією

У дослідженні СБ закликає Україну не відкладати реформи, оскільки при нинішніх темпах економічного зростання країна зможе вийти на європейський рівень доходів через 50-100 років.

При існуючих темпах економічного зростання України знадобиться близько 50 років, щоб наздогнати Польщу і майже 100 років, щоб наздогнати Німеччину. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дослідження Світового банку про економічний розвиток України, передають Патріоти України.

"При існуючих темпах економічного зростання, які ледве перевищують 3% в рік, для виходу на поточний рівень доходів Німеччини Україні знадобиться майже сто років", - йдеться в дослідженні. А для досягнення поточного рівня доходів Польщі нашій країні може знадобитися менше часу - близько 50 років.

За інформацією Світового банку, ці показники розраховані, виходячи з кількості років, необхідних для подолання розриву між показниками ВВП на душу населення в Україні і цих країнах.

"Структурні реформи здатні зміцнити фундаментальні фактори для прискореного зростання. При відсутності реформ темпи зростання, швидше за все, залишаться мізерними", - йдеться в дослідженні.

Сприяти ж прискоренню економічного зростання, на думку фахівців Світового банку, можуть підвищення продуктивності економіки, розширення можливостей зовнішньої торгівлі і зміцнення економічних інститутів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...