"Хунта не спить": Пропагандистка з "РИА Новости" нажахала росіян розповіддю, що з нею намагалась утнути СБУ

Кореспондент "РИА Новости" в Литві Ірина Високович, яка приїжджала в Херсон для висвітлення суду над головним редактором "РИА Новости Украина" Кирилом Вишинським, заявила, що співробітники СБУ змусили її підписати документ про співпрацю з ними.

Кореспондентка "РИА Новости" в Литві Ірина Високович заявила, що Служба безпеки України намагалася завербувати її в Херсоні, куди вона прибула для висвітлення суду над головним редактором "РИА Новости Украина" Кирилом Вишинським. Про це Високович розповіла в коментарі агентству, передають Патріоти України.

За її словами, 1 червня на вході до зали суду невідомі в цивільному вивели її на вулицю й посадили в автомобіль "під приводом того, що рятують від розлючених українських патріотів". Невідомі відрекомендувалися працівниками СБУ і нібито привезли її в будівлю "за високим парканом", де почали ставити запитання.

Журналістка запевняє, що один із чоловіків заявив їй про готовність відпустити, "але їхнє начальство "вимагає крові" та "розкручування ситуації", а тому їй треба підписати деякі документи.

За словами Високович, на неї тиснули, "але у м'якій формі".

Після кількох годин розмов її нібито змусили підписати документ про готовність співпрацювати із СБУ і розповідати про співробітників агентства. Журналістка запевняє, що їй дали псевдонім Міла, змусили сказати на камеру, що вона не має претензій до відомства і відпустили.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...