Координуватиме дії Німеччина: НАТО створить 30-тисячний оперативний резерв на випадок агресії Росії

Північноатлантичний альянс з метою підвищення обороноздатності на випадок агресії з боку Росії планує створити резервний загін в кількості 30 тисяч чоловік, провідна роль в якому буде відведена Німеччини.

Про це повідомляє німецьке видання Welt, передають Патріоти України.
«НАТО хоче підвищити свою готовність на випадок нападу з боку Росії. Альянс планує сформувати нове резервне з'єднання в складі приблизно 30 тисяч військовослужбовців національних армій», - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що резерв передбачається мобілізувати протягом 30 днів, якщо виникне необхідність. У їх розпорядження будуть надані кілька сотень винищувачів і кораблів. У високих колах НАТО кажуть, що «Німеччина буде відігравати провідну роль» у цьому новому підрозділі.
Резерв передбачений як доповнення до існуючих сил реагування НАТО (Force Response Force), в яких в даний час налічується близько 20 тис військовослужбовців. Ініціатива виходить від США, пише видання.
За даними газети, міністри оборони НАТО обговорять це питання на своїй зустрічі в Брюсселі 7-8 червня. Потім лідери країн Альянсу повинні будуть прийняти політичну декларацію на своєму саміті в середині липня.

В майбутньому НАТО також хоче поліпшити «військову мобільність», щоб мати можливість швидше транспортувати важке озброєння, таке як танки, до місця розгортання. Це вимагає вдосконалення інфраструктури, а також усунення адміністративних бар'єрів і прискорення політичних рішень. Йдеться як про європейський театр військових дій, так і координацію між європейськими та трансатлантичними союзниками. Дане питання також буде обговорено на наступному тижні, уточнює видання.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...