"Кремль придумав новий спосіб шантажу України", - політолог (відео)

Росія придумала новий важіль тиску на Україну і Захід, створивши загрозу екологічної катастрофи на окупованих територіях Донбасу.

Ігар Тишкевич

Таку думку висловив в ефірі ObozTV аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, передають Патріоти України.

Тишкевич прокоментував затоплення шахти "Юнком" біля підконтрольного "ДНР" Єнакієвого, де за Радянського Союзу був проведений ядерний вибух.

"Це тактика підвищення ставок. Мавпа схопила гранату. Перед цим вона просила у вас банан, але ви банан не давали. А коли вона з гранатою, будете пропонувати їй банан, і не один. Це така сама тактика. Вони починають затоплювати шахту і говорити - "а що нам буде за те, що ми почнемо відкачувати воду". Таким чином вони вимагають поступок від України", - пояснив він.

За словами аналітика, це нормальна тактика для РФ: "Був Крим - пішли переговори, Росія підвищила ставки на Донбасі. Донбас зайшов у глухий кут - Росія підвищила ставки в Сирії".

Він зазначив, що населення окупованих районів Донбасу фактично стало заручниками ситуації, але РФ не дуже турбує доля людей.

"Згадайте історію Другої світової війни і відому фразу "баби ще народять", - підкреслив експерт.

"Це земля українська, і ми будемо думати, як не допустити катастрофи. Захід теж буде думати, як не допустити екологічної катастрофи, для них це страшно", - додав Тишкевич.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...