"Кузя, тікай на всіх веслах!": Британський новітній авіаносець Queen Elizabeth представ перед публікою (відео)

Раніше московська пропаганда захлиналась розповідями про проблеми проекту, і що "володарка морів" вже не здатна створювати щось значуще для війни на морі. - Звично "перевели стрілки".

Тисячі людей спостерігали з берега за тим, як до місця свого базування у Портсмуті прибуває новий авіаносець Queen Elizabeth. Пряму трансляцію з місця вели британські телеканали, передають Патріоти України з посиланням на ВВС-Україна.

Авіаносець Queen Elizabeth водотоннажністю 65 тис. тонн зможе приймати на борт до 40 сучасних літаків. Витрати на будівництво були понад 3 млрд фунтів.

Корабель проходить випробування, які триватимуть до 2023 року. Авіаносець розрахований на 50 років служби у складі ВМС.

HMS Queen Elizabeth – один з двох кораблів проекту, які коштували двору більше 6 млрд фунтів. Заступивши на службу екіпаж корабля складатиметься з тисячі осіб, а на його борту розміститься літаки F-35C. Також передбачене розміщення вертольотів Crowsnest.

Авіаносець важить 65 тис. тон і має максимальну швидкість 25 вузлів. Його льотна палуба має довжину 280 м і ширину 70 м - цього достатньо що вмістити три футбольних поля.

Велика Британія будує ще один корабель цієї серії під назвою Prince of Wales.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...