"Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії", - міністр оборони Великої Британії про спорудження суперрадару

У Великобританії будують радіолокаційну установку для посиленого спостереження за цивільними і військовими літаками. Зокрема, за російськими військовими суднами.

Про це сказав міністр оборони Гевін Вільямсон, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії... Цей радар є життєво важливим для захисту Великої Британії, оскільки ми реагуємо на посилення глобальних загроз і зміцнюємо нашу здатність з ними справлятися", - зазначив Вільямсон.

Будівництво цього приладу, за його словами, було пов'язано в тому числі з тим, що "дії Росії не обмежуються східними кордонами Європи... Загроза британським джерелам коштів для існування є серйозною і реальною".

За словами начальника штабу Королівських військово-повітряних сил країни Стівена Хіллієра, радіолокатор буде готовий до роботи найближчим часом. "Радарна система на острові Унст є важливою частиною забезпечення безпеки як повітряного простору Великої Британії, так і повітряного простору наших союзників по НАТО в умовах зростаючого тиску з боку Росії", - наголосив Хіллієр.

Вартість радіолокатора становитиме £10 млн (приблизно $14,2 млн). Отримана за допомогою радара інформація буде передаватися в національний центр швидкого реагування. Звідти винищувачі вилітають на перехоплення іноземних літаків.

Як ми повідомляли, Москва вже тривалий час стежить за системою енергопостачання Британії, і її блокування може спричинити абсолютний хаос у країні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...