Перемога Кремля? - На Росії вказали на вражаючі зміни в поведінці одного зі світових лідерів

Політолог охарактеризував візит Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель в РФ як "блискучу інформаційну перемогу для Путіна в дуже важкій ситуації" і знаком подолання Росією ізоляції.

Еммануель Макрон і Володимир ПутінВізит президента Франції Еммануеля Макрона в Росію є важливою перемогою для лідера РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Політолог охарактеризував візит Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель в РФ як "блискучу інформаційну перемогу для Путіна в дуже важкій ситуації" і знаком подолання Росією ізоляції.

"Але якщо Меркель була досить стриманою під час свого візиту, і від німецької делегації нам прийшла інформація, що вона домоглася якихось результатів на українському напрямку, ледве не вмовила Путіна на допуск миротворців на всю окуповану територію, то Макрон просто самовіддано вилизував путінську дупу", - підкреслив він.

На думку Піонтковського, жахливості ситуації додала публікація в день зустрічі доповіді по збитому Boeing MH17, яка офіційно підтвердила, що літак на Донбасі збили росіяни.

"Тоді Путін глумився над жертвами цієї катастрофи, а Макрон стояв з ним поруч, сміявся і посміхався йому. Це неймовірне і дуже дивне для мене видовище. Адже рік тому, коли Путін приїхав до Франції, йому влаштували зовсім інший прийом. Макрон чудово повівся на прес-конференції і просто осадив Путіна. Той був приниженим", - зауважив він.

"Це нагадує мені таку ж зміну у відносинах Путіна з Ніколя Саркозі (президент Франції в 2007-2012 роках, - ред.) років 10 тому. Коли Саркозі обрали, він почав з досить різких антипутінських заяв, критики свого попередника Жака Ширака за його політику на догоду Путіну. Потім був саміт "Великої вісімки" в Німеччині. І після того, як Путін відвідав намет Саркозі, перед нами постав вже інший президент Франції, який виглядав шокованим, жалюгідно щось белькотів і з тих пір повністю вів пропутінську політику. Він зіграв дуже корисну для Путіна роль під час грузинської війни", - продовжив Піонтковський.

"Не знаю, які аргументи знаходять в російському керівництві і спецслужбах, щоб так впливати на французьких президентів, але поведінка Макрона було просто принизливою, - висловився політолог. - А для Путіна була велика інформаційна перемога. Зокрема йому ж важливо переконувати своє оточення. Йому наплювати на вибори, які все одно фальсифікують. Але для диктаторів дуже важливо мати повну лояльність свого оточення. Йому треба показати своєму оточенню, що Захід з ним рахується, до нього приходять на уклін: "Нічого, пацани, прорвемося, не хвилюйтеся, що американські санкції вас зачеплять. Ось Європа нас підтримає".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...