Приголомшливі цифри: Стало відомо, на скільки збідніли російські олігархи з початку року

Згідно з індексом BBI, сильніше за всіх за п'ять місяців скоротилися статки Олега Дерипаски - більше, ніж удвічі, - до $4,03 мільярда доларів.

Олег Дерипаска

Сукупні статки 25 російських мільярдерів за січень-травень 2018 року зменшилася на 146,6 мільярдів доларів, - передають Патріоти України з посиланням на дані індексу Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Індекс розраховується на основі вартості акцій і даних звітностей компаній, в яких мільярдери мають частки. По деяким компаніям розрахунок здійснюється виходячи із співвідношення капіталізації компанії до EBITDA або ціни акції до прибутку на акцію.

Згідно з індексом BBI, сильніше за всіх за п'ять місяців скоротилися статки Олега Дерипаски - більше, ніж удвічі, - до 4,03 мільярда доларів. На початку квітня Дерипаска і його підконтрольні компанії (En+ Group, група "ГАЗ", "Базовий елемент" і "Русал") потрапили під санкції США, після чого папери "Русала" і En+ пережили обвальне падіння на біржах. В результаті Дерипаска змістився вже на передостанню сходинку рейтингу - 24-у.

Зазначається, що більше всіх за той же період збільшилися статки голови "Новатек" Леоніда Міхельсона - на 2,05 мільярда, до 18,7 мільярда доларів (3-е місце в рейтингу).

Найбагатшою людиною в Росії як і раніше залишається основний акціонер "Сєвєрсталі" Олексій Мордашов, його статки з початку року зросли на 338 мільйона доларів - до 20 мільярдів доларів. На другій позиції в списку виявився основний бенефіціар НЛМК Володимир Лісін: його багатство збільшилося на 1,61 мільярда доларів - до 19,6 мільярда доларів.

Після Міхельсона в списку йде один з основних акціонерів "Норнікеля" Володимир Потанін, який втратив 811 мільйонів доларів, і чиї статки тепер оцінюються в 18,1 мільярда доларів (четверте місце).

Замикає п'ятірку лідерів найбільший бенефіціар "Єврохіму" і СУЕК Андрій Мельниченко. Його капітал зріс на 1,93 мільярда, до 15,7 мільярда доларів.

Голова ради директорів і основний власник групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг вибув з лідируючої п'ятірки, ставши шостим у рейтингу і втративши з грудня минулого року 790 мільйонів доларів (статки оцінюються в 15,4 мільярда). Статки підприємця Алішера Усманова зросли на 81,8 мільйона - до 14,6 мільярда доларів. Президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов за січень-травень збільшив своє багатство на 1,6 мільярда доларів, до 14,2 мільярда. Роман Абрамович і Геннадій Тимченко розбагатіли приблизно на 1,27 мільярда кожен, у результаті чого перший тримає 13,8 мільярда доларів, другий - 12,4 мільярда. Бізнесмен Михайло Фрідман, навпаки, збіднів на 1,36 мільярда - до 13 мільярдів доларів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...