Рахуємо чужі гроші: Скільки витратили туристи та футбольні фани за день фіналу Ліги чемпіонів у Києві

За попередніми підрахунками міської влади, туристи та футбольні вболівальники, які приїхали до Києва, тільки в день фіналу футбольної Ліги чемпіонів УЄФА залишили в готелях і ресторанах столиці близько 50 мільйонів гривень.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу КМДА.
«Ми все, що могли, зробили. Всі, хто до нас приїхав, були вражені і задоволені. Кияни, думаю, теж задоволені. Тільки в день проведення фіналу гості міста залишили в кафе, ресторанах і готелях близько 50 млн гривень», - цитується в повідомленні столичний градоначальник.
Він зазначив також, що президент УЄФА Александер Чеферін «дав високу оцінку нашому місту з підготовки та проведення фіналу Ліги чемпіонів і заявив, що, як мінімум половина людей, які відвідали Київ, приїдуть до нас знову».
Крім того, Кличко подякував правоохоронцям. Під час проведення фіналу в місті не було ніяких серйозних інцидентів. Патрулювання вулиць забезпечували 10 тисяч силовиків.
Також мер столиці дав високу оцінку роботи і комунальним службам, які швидко прибрали сміття в місцях масового перебування фанів футболу. «Скажімо, в парку імені Шевченка, в центрі столиці, було містечко збору фанів «Ліверпуля». Увечері там лежали купи сміття, які вже до ранку прибрали. Я можу сказати як людина, яка провела багато часу за кордоном, що нічого надзвичайного не відбувалося. Така ж ситуація і в Амстердамі, і в Гамбурзі, і в Берліні під час подібних подій. Коли велике скупчення людей, на жаль, виникають такі ситуації, що багато сміття. Але це вже завдання комунальних служб - все швидко прибрати. Ми впоралися», - відзвітував чиновник.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...