У Кабміні розповіли про план України щодо введення миротворчої місії ООН на Донбасі

Україна має шанси домогтися введення миротворців Організації Об'єднаних Націй на Донбас.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак, передають Патріоти України.

"Все буде залежати від того, яке рішення буде прийнято на Генеральній асамблеї ООН. Ми збираємося висувати відповідну пропозицію не на засіданні Ради безпеки ООН, а саме на Генасамблеї. Шанси є. Тому що, врешті-решт, за нами є серйозна світова підтримка з цього приводу", - зазначив Гримчак.

За його словами, Росія може заблокувати рішення про миротворців в рамках Ради безпеки ООН.

"Але якщо це рішення буде прийнято Генасамблеєю, то ситуація буде зовсім інша. Що до ефективності місії, є світовий досвід вирішення схожих конфліктів за допомогою миротворців. Згадаймо ситуацію в Хорватії. Миротворці фактично повернули територію Східної Славонії до складу Хорватії мирним демократичним шляхом", - підсумував заступник міністра.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...