"Укрпошта" втрапила в черговий скандал ... мовний

Чоловік на пошті хотів отримати посилку, а натомість отримав грубе порушення своїх прав...

В Луцьку в одному з відділень Укрпошти, яка підвищила тарифи з початку року, касирка не хоче розмовляти українською мовою. Про це повідомив лучанин Богдан Жишко на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Чоловік поскаржився на те, що його дискримінували за мовною ознакою і порушили права споживача. Він розповів, що в понеділок, 4 лютого, зайшов у відділення Укрпошти, що на вулиці Кривий Вал 19, щоб забрати товар, придбаний через інтернет.

Жишко також написав, що йому не дозволили збирати відео-докази порушення його прав і відмовили у видачі відправлення, яке було оплачене наперед.

"Стояв у черзі й чув, що клієнтів вона обслуговує іноземною мовою. Переді мною стояла старша жіночка і її частково обслужили українською. Далі моя черга й знову російська", - розповідає пострадалий споживач.

Коли ж лучанин сказав, що не розуміє касирку, вона відповіла, що приїхала до Луцька з іншої країни й українська мова їй не дається зовсім.

"Якось з горем обслужила й видала відправлення. Чемно попрощалися", - продовжує Богдан.

Наступного ж разу, коли чоловік знову потрапив на зміну цієї касирки - його так само чекало російськомовне обслуговування. Тоді він знайшов адміністратора і пред'явив йому обурення щодо профнепридатності оператора.

Однак адміністрація вперто не бажала вживати заходів щодо касирки, і Богданові знову і знову доводилося стикатися з російськомовним обслуговуванням від цієї ж касирки.

В черговий раз операторка вже принципово не захотіла перейти на українську мову. Адміністратор же відповіла, що не бачить порушень зі сторони співробітниці. Тоді лучанин викликав поліцію. Доки приїхали, клієнт пошти вмикнув камеру на смартфоні та підійшов до оператора. Побачивши камеру, жінка мовчки покинула робоче місце.

Адміністратор у свою чергу почала вимагати припинити відеозйомку й втекла вслід за касиркою. Коли прибула поліція, разом з заявником підійшли до вікна обслуговування. Лучанин знімав все на камеру.

"Чи знає вона ще якісь мови, також невідомо. Адміністраторка відрекомендувалася й запевнила поліцейського, що це я такий, що не вперше чіпляюся стосовно мови (визнала, що були звернення й не вжито заходів для усунення недоліку)... Вимагала припинити зйомку. Відмовила у видачі відправлення", - пише лучанин.

Працівники поліції взяли заяву Богдана Жишка та записали його пояснення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...