Відпочити красиво: ТОП-5 секретів літньої засмаги

Літо - саме час обзавестися супер-красивою засмагою. Але до самого процесу потрібно підходити з розумом, адже одна неправильна дія, і всі старання підуть нанівець - чи плямами піде, або не "ляже" красиво, або зовсім шкіра облізе.

Журналісти підготували кілька слушних порад, які допоможуть шикарно засмагнути і залишатися "шоколадкою" максимально довго, передають Патріоти України.

Користуйтеся сонцезахисним кремом

Звучить парадоксально, але сонцезахисний крем - необхідність. І справа не тільки в тому, що він захищає шкіру від шкідливих променів - він допомагає зберегти засмагу максимально довго. Так, верхній шар шкіри оновлюється кожні десять днів, тому чим повільніше ви загоряєте, тим довше засмага триматиметься. Наносіть крем кожні 2 години і після купання.

Робіть пілінг двічі в тиждень

Засмага - це реакція шкіри на сонце, простіше кажучи - травма верхніх її шарів. І, відповідно, пошкоджена шкіра поступово відшаровується, що на засмаглому тілі виглядає плямами. Щоб їх уникнути, регулярно робіть пілінг шкіри - так загар буде залишатися рівним і яскравим.

Загоряйте в безпечний час

Пам'ятайте рекомендації лікарів про засмагу до 11 і після 15 годин? Так ось, їх варто дотримуватися, оскільки в проміжку сонце просто спалює шкіру, і результатом може стати опік або пересушування шкіри. І в тому, і в іншому випадку ви можете в лічені години зіпсувати результат своїх старань.

Пийте фреші

Намагайтеся двічі на день пити фруктові або овочеві фреші. Такі напої містять величезну кількість вітаміну С. Він покращує регенерацію клітин і сприяє поліпшенню стану шкіри, надаючи їй сяйва.

Їжте правильні продукти

Ви не повірите, але деякі продукти вміють стимулювати вироблення пігменту і допомагають отримати більш інтенсивний і стійкий загар. Цей ефект досягається за рахунок вмісту в складі амінокислот тирозину і триптофану, бета-каротину, вітаміну Е, селену і лікопіну. Цей "набір для засмаги" можна знайти в моркві, томатах, абрикосах, персиках, винограді, спаржі, дині, шпинаті, броколі і кавуні. Намагайтеся вживати хоч один продукт зі списку в день, і ваші старання вже точно порадують вас і викличуть захоплення оточуючих.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...