Відпочити красиво: ТОП-5 секретів літньої засмаги

Літо - саме час обзавестися супер-красивою засмагою. Але до самого процесу потрібно підходити з розумом, адже одна неправильна дія, і всі старання підуть нанівець - чи плямами піде, або не "ляже" красиво, або зовсім шкіра облізе.

Журналісти підготували кілька слушних порад, які допоможуть шикарно засмагнути і залишатися "шоколадкою" максимально довго, передають Патріоти України.

Користуйтеся сонцезахисним кремом

Звучить парадоксально, але сонцезахисний крем - необхідність. І справа не тільки в тому, що він захищає шкіру від шкідливих променів - він допомагає зберегти засмагу максимально довго. Так, верхній шар шкіри оновлюється кожні десять днів, тому чим повільніше ви загоряєте, тим довше засмага триматиметься. Наносіть крем кожні 2 години і після купання.

Робіть пілінг двічі в тиждень

Засмага - це реакція шкіри на сонце, простіше кажучи - травма верхніх її шарів. І, відповідно, пошкоджена шкіра поступово відшаровується, що на засмаглому тілі виглядає плямами. Щоб їх уникнути, регулярно робіть пілінг шкіри - так загар буде залишатися рівним і яскравим.

Загоряйте в безпечний час

Пам'ятайте рекомендації лікарів про засмагу до 11 і після 15 годин? Так ось, їх варто дотримуватися, оскільки в проміжку сонце просто спалює шкіру, і результатом може стати опік або пересушування шкіри. І в тому, і в іншому випадку ви можете в лічені години зіпсувати результат своїх старань.

Пийте фреші

Намагайтеся двічі на день пити фруктові або овочеві фреші. Такі напої містять величезну кількість вітаміну С. Він покращує регенерацію клітин і сприяє поліпшенню стану шкіри, надаючи їй сяйва.

Їжте правильні продукти

Ви не повірите, але деякі продукти вміють стимулювати вироблення пігменту і допомагають отримати більш інтенсивний і стійкий загар. Цей ефект досягається за рахунок вмісту в складі амінокислот тирозину і триптофану, бета-каротину, вітаміну Е, селену і лікопіну. Цей "набір для засмаги" можна знайти в моркві, томатах, абрикосах, персиках, винограді, спаржі, дині, шпинаті, броколі і кавуні. Намагайтеся вживати хоч один продукт зі списку в день, і ваші старання вже точно порадують вас і викличуть захоплення оточуючих.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...