Всепоглинаюча корупція: Злочинне угруповання у Міносвіти через ЗНО вкрало сотні бюджетних місць у держави та чесних абітурієнтів

Групу посадовців викрили в незаконному завищенні результатів ЗНО за гроші.

Поліцейські виявили більше 800 фактів незаконного завищення балів зовнішнього незалежного оцінювання посадовцями Українського центру оцінювання якості освіти. За такі дії посадовці УЦОЯО отримували грошову винагороду. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції, передають Патріоти України.

Правоохоронці з’ясували, що до складу злочинної групи входили керівник Центру оцінювання якості освіти, 2 його заступники та ще 2 посадовців установи.

“Поліцейські з’ясували, що підозрювані мали право доступу до інформації центру про результати зовнішнього незалежного оцінювання. Завдяки цьому протягом 2008-2013 років вони завищували результати оцінювання за грошове винагородження. Така фальсифікація результатів ЗНО дала змогу певним особам вступити до вишів та навчатись в них саме за рахунок держави”, – мовиться у повідомленні поліції.

Зазначається, що дії підозрюваних завдали державі шкоду на суму понад 7 мільйонів гривень.

Учасникам угрупування інкримінують зловживання владою або службовим становищем; несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), а також створення злочинної організації.

Джерело: Politeka
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...