Арабські шейхи придбали український протитанковий комплекс "Скіф" (фото)

ПТРК «Скіф» є експортною версію відомого вітчизняного комплексу «Стугна-П», що розроблений ДККБ «Луч», та серійно постачається Збройним силам України.
Об'єднані Арабські Емірати у минулому році закупили щонайменше один український протитанковий комплекс «Скіф». Відповідна інформація оприлюднена на спеціалізованому ресурсу 52wmb.com, який відстежує експортно-імпортні операції, передають Патріоти України.

Згідно з даними, Державна Компанія з експорту та імпорту продукції та послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», у вересні минулого року відвантажила Генеральному штабу Збройних сил ОАЕ один переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) «Скіф» з комплектом боєприпасів.

Загальна сума постачання в арабську країну склала 585,3 тисячі доларів. Ймовірно комплекс був призначений для особистого ознайомлення військовими ОАЕ та випробувань на місцевості.

Нагадаємо, ПТРК «Скіф» є експортною версію відомого вітчизняного комплексу «Стугна-П», що розроблений ДККБ «Луч», та серійно постачається Збройним силам України.

Особливістю комплексу є можливість наведення ракети на ціль з закритих позицій та сховищ, що знижує ризик знищення навідника зворотнім вогневим ударом противника, а також супроводження цілі в автоматичному режимі, що забезпечує керування польотом ракети по лазерному променю без участі оператора.

Комплекс комплектується високоточними ракетами калібрів 130 мм та 152 мм в ТПК з тандемними кумулятивними (РК-2С, РК-2М-К) та осколково-фугасними (РК-2ОФ, РК-2М-ОФ) бойовими частинами. Він має дальність ураження цілі 5/5,5 км днем та до 3 км в нічний час. В залежності від типу бойової частини керована ракета комплексу має бронепробиття від 60 (130 мм ракета РК-2ОФ з осколково-фугасною бч – прим. ДЕ) до 1100 мм (152 мм ракета РК-2М-К з тандемною кумулятивною бч – прим. ДЕ).

Останнім часом деякі країни Близького Сходу проявили досить велику зацікавленість українськими ПТРК. Зокрема вже рік «Скіфи» та «Корсари» постачаються у Саудівську Аравію, також комплекс був помічений у Катарі та постачався Алжиру.

Генеральний конструктор — генеральний директор ДККБ «Луч» Олег Коростильов та інші представники України на міжнародній оборонній виставці IDEX-2019 в ОАЕ. Лютий 2019 року

Варто додати, що під час міжнародної оборонної виставки IDEX-2019, яка проходила у лютому ц.р. в Абу-Дабі (ОАЕ) генеральний конструктор — генеральний директор ДККБ «Луч» Олег Коростильов повідомив про укладання трьох нових контрактів. Хоч він не уточнив замовників і наповнення нових домовленостей держпідприємства, але дав зрозуміти, що йдеться про постачання інозамовникам нового українського високоточного протитанкового озброєння.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...