Десятки загиблих: У США 21-річний хлопець розстріляв людей у торговому центрі (фото, відео)

Влада розглядає можливість присудження стрільцю смертної кари.

В одному з міст Техасу невідомі відкрили вогонь у торговельному центрі Walmart, у результаті 20 людей загинули, а ще 26 отримали поранення, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

“Були відібрані життя у тих, хто повинен бути з нами сьогодні”, – сказав губернатор Грег Еббот на прес-конференції біля Walmart і сусіднього торгового центру.За даними начальника поліції Ель-Пасо Грега Аллена, вік убитих і постраждалих різний. Аллен розповів, що 21-річний білий чоловік з Аллена, передмістя Далласа, знаходится в 650 милях від готелю, під вартою поліції. Влада розглядає можливість присудження йому смертної кари.

“Справа також має зв’язок з потенційним злочином на ґрунті ненависті”, – сказав він.Джерело, знайоме зі слідчим процесом, пізніше заявило у суботу, що ФБР почало внутрішнє розслідування терористичного акту, яке буде проводитися одночасно з державним розслідуванням. Влада Техасу очолить справу. Троє загиблих були громадянами Мексики, ще шість мексиканців отримали поранення, але живі.Два федеральних правоохоронних джерела і одне джерело уряду штату підтвердили особу підозрюваного. Федеральні джерела повідомили, що слідчі розглядають онлайн-повідомлення, опубліковані за кілька днів до стрільби, які можуть говорити про мотив.


Аллен сказав, що перший постріл пролунав у 10:39 за місцевим часом. Перший офіцер прибув на місце події через шість хвилин. Сержант Роберт Гомес раніше повідомив журналістам, що поліції спочатку було надано декілька можливих місць стрільби – в Walmart і Cielo Vista Mall по сусідству. “Це велике місце злочину, велика територія”, – сказав Гомес.

За словами Аллена, місце злочину “буде в грі протягом тривалого періоду”. “На жаль, загиблі залишаться на місці події, поки воно не буде належним чином опрацьовано для доказових цілей, які будуть зібрані для подальшого судового розслідування”, – заявив Аллен.

Чиновники з двох місцевих лікарень сказали, що вони прийняли принаймні 23 людини. Тринадцять людей були доставлені в Університетський медичний центр Ель-Пасо, і один з них помер. Ще двоє дітей з травмами, які не загрожують життю, були переведені у дитяче медичний заклад.Одинадцять постраждалих були доставлені в медичний центр Del Sol, повідомив прес-секретар лікарні Віктор Герреро. Дев’ять перебувають у критичному, але стабільному стані, сказав він. Принаймні, двоє пацієнтів перебувають в “небезпечному для життя стані”. Пацієнти були у віці від 25 до 82 років. Двоє знаходяться в стабільному стані, за словами доктора Стівена Флаерті, і сім потребували невідкладної операції.

“Це була різня”, – заявила Вероніка Ескобар, представник США. Ескобар отримала суперечливі повідомлення про кількість жертв, сказала вона, але додала, що це шокуючі цифри.

За словами 26-річного Брендона Чавеса, співробітника магазину “Forever 21”, всередині торгового центру натовп сховався в магазинах, почувши повідомлення про стрілянину. Чавес тільки почав свою зміну, коли побачив, що клієнти і співробітники біжать до складу, щоб сховатися.“Там було близько 20 дітей і дорослих, а також службовці, які ховалися, тісно, як сардини. Більшість з нас були в розпачі, деякі були на своїх телефонах. Там були засмучені дівчата, люди намагалися розмовляти один з одним, і жінки з немовлятами на руках”, – сказав він.

Працівники магазину закрили скляні двері, але він не бачив поліцейських, які ходили по торговому центру і евакуювали людей із інших магазинів. Потім правоохоронці скомандували відвідувачам з піднятими руками евакуюватися. Одна з жінок, що перебували там, знімала процес евакуації як трансляцію в додатку.

“Сьогоднішня стрілянина в Ель-Пасо, штат Техас, була не тільки трагедією, але й актом боягузтва. Я знаю, що я підтримую всіх в цій країні, щоб засудити сьогоднішній ненависний вчинок. Немає жодних причин або виправдань, які коли-небудь виправдовували б убивство невинних людей” – написав Дональд Трамп у своєму Twitter.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...