Француз перетнув Ла-Манш на реактивному флайборді (фото, відео)

Йому знадобилося 20 хвилин, щоб подолати 35 кілометрів.

Французький винахідник Френкі Запата у неділю вперше перетнув протоку Ла-Манш на реактивному флайборді, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

"Запата вилетів з пляжу Сангатта поблизу Кале о 6:17 у неділю і приземлився у бухті Сент-Маргарет в англійському Дуврі", - йдеться у повідомленні.

Перша спроба 25 липня не вдалася, тому що Запата не зміг точно приземлитися на платформу для дозаправки палива. Для сьогоднішньої спроби були використані човен більшого розміру і велика платформа для заправки. Запата подолав відстань у 35,4 км над Дуврською протокою за 20 хвилин.

Винахідник отримав широку увагу ЗМІ після щорічного параду до Дня взяття Бастилії у Парижі на початку липня. Він взяв участь у параді на своєму футуристичному флайборді.

Фрэнкі Запата на параді до Дня взяття Бастилії, 14 липня 2019

Винахід розміром зі скейтборд оснащено п'ятьма маленькими реактивними двигунами і він працює на гасі, який знаходиться у рюкзаку пілота. Флайборд може розвивати швидкість до 190 км/ч.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...