Газові війни: В Україні розкрили план Кремля (відео)

Російський "Газпром" може на деякий час повністю припинити транзит газу через Україну, щоб шантажувати Євросоюз припиненням постачання.

Такий прогноз озвучив в ефірі ObozTV експерт нафтогазового ринку Геннадій Кобаль, коментуючи переговори про продовження транзиту газу через Україну після 2019 року, передають Патріоти України.

"В активі у "Нафтогаза" є перемога над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражному суді, там понад 2 млрд доларів "Газпром" повинен заплатити. За цим рішенням є істотні зрушення, там блокуються і заарештовують активи "Газпрому" в Голландії, Люксембурзі, Британії", – нагадав Кобаль.

"Газпром" вже виступає з пропозиціями, щоб включити в домовленості рішення Стокгольмського суду, щоб "Нафтогаз" відмовився від нього і таким чином можна було б продовжити дію транзиту через Україну. Звичайно, ніхто на такі речі не піде, є рішення міжнародного арбітражу, воно повинно виконуватися, а потім вже можна говорити про продовження транзитного контракту", – підкреслив він.

За словами експерта, Росія хоче об'єднати дві різні речі в один пакет домовленостей, але Україні не треба на це зважати.

При цьому Кобаль вважає, що Росія на деякий час припинить дію транзитного контракту. "Ніхто не збирається з боку "Газпрому" вирішувати це питання. Чим більше складнощів і погроз буде – тим для Росії краще. Вони звикли таким чином тероризувати своїх споживачів, Україну, Європу, лякати, що не буде транзиту", – пояснив експерт.

"Разом з тим ми бачимо чіткі сигнали, що "Газпром" накопичує газ в Європі. Це робиться для того, щоб виконувати свої зобов'язання взимку перед споживачами в Європі, якщо вони відмовляться від транзиту на певний час", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...