Соціолог розповіла, що знижуватиме рейтинг діючого президента України

Авторитетний український соціолог назвала кілька питань життєдіяльності країни, які виявляться проблемними для рівня популярності президента Володимира Зеленського.

Ірина Бекешкіна

За словами Ірини Бекешкіної, після другого туру президентських виборів рейтинг Зеленського почав падати, тому що "Опозиційна платформа - За життя" почала говорити своїм виборцям про те, що "вони в НАТО хочуть, а ви ж (проросійські виборці - ред.) проти", передають Патріоти України з посиланням на НВ.

"І тут Зеленський увімкнув образ білоруського президента Лукашенка, популярного і в нашій країні. Картинно розібрався з кількома дрібними чиновниками, почав вирішувати питання людей, і це миттєво підняло рейтинг", - нагадала Бекешкіна.

Водночас вона вважає, що рейтинг президента у найближчі місяці знову почне падати. "Не думаю, що цього достатньо і вистачить надовго. Уже восени, ближче до зими люди отримають перші платіжки за газ. Навіть якщо ціну трохи знизять, вони все одно згадають про Юлію Володимирівну (Тимошенко - ред.), яка обіцяла зменшити ціну вдвічі", - каже соціолог.

Бекешкіна нагадала, що українці також чекають, що "нарешті влада буде розправлятися з корумпованими чиновниками, що будуть якісь рішення по війні". При цьому, які б рішення президент не прийняв, вони задовольнять лише частину українців, а частину налаштують проти нього.

"Ще один виклик стосується соціальних проблем - зарплат, пенсій, медичного обслуговування. Люди очікують, що настануть покращення, а швидко їм настати немає звідки", - додала соціолог.

Цей виклик пов’язаний із протиріччям: "Бідний клас хоче, щоб податки були вищі, а бізнес - щоб нижчі". "І ті, й інші підтримали партію президента Зеленського, але Слуга народу не зможе проводити політику, знижуючи податки і підвищуючи пільги одночасно. Так не буває. І це ще одне перехрестя, де політична сила Зеленського може втрачати підтримку", - каже Бекешкіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...